Gratis onafhankelijk inzicht in energieverbruik voor
particulieren met een slimme meter

De schoonste en goedkoopste energie is de energie die we niet verbruiken. Om goed in beeld te krijgen waar de besparingskansen liggen is helder inzicht in energie heel belangrijk. Wij maken het voor u heel gemakkelijk, de enige vereiste is een slimme meter!

Gratis perfect inzicht in uw verbruik!

Laatste nieuws
Lancering 'Inzicht in verbruik'

EcoReflect en de gemeente Rijssen bieden u als consument de mogelijkheid om inzicht te krijgen in uw energieverbruik als u een slimme meter hebt. Hiervoor zijn we een samenwerking aangegegaan met EnergyAlert en Oblivion b.v. U kunt u gratis inschrijven!

Hoe schrijf ik mij in?

Deze applicatie is een innovatief energiemonitor systeem dat zonder subsidies en geheel onafhankelijk van energiemaatschappijen tot stand is gekomen. Het doel is u zo nauwkeurig mogelijk inzicht te geven in uw verbruik zodat u zoveel mogelijk energie kunt besparen. Niet via algemene tips, maar specifiek gericht op uw eigen situatie.

U kunt makkelijk deelnemen als u onderstaande stappen volgt:

 

Stap 1

Schrijf u in via het inschrijfformulier. De applicatie zoekt automatisch de EAN-codes bij het door u opgegeven adres. Als er meerdere EAN-codes zijn gevonden wordt u gevraagd zelf de juiste EAN-codes te selecteren. 

 

Stap 2

Rond uw aanmelding af door op de activatielink in de gestuurde e-mail te klikken. Op die manier profiteert u maximaal van alle mogelijkheden. We hebben uw uitdrukkelijke toestemming nodig om uw gegevens te mogen verwerken. Onze portal voldoet aan zeer hoge veiligheidseisen en wordt voordurend gemonitord. Uw gegevens vallen onder de Wet bescherming persoonsgegevens. U ontvangt (nadat u voorgaande stappen hebt afgerond) een brief op het door u opgegeven adres waarin een adresverificatiecode staat. Als u die code hebt ingegeven in uw account gaan wij de data uit uw slimme meter opvragen en tonen in de applicatie. Deze aanvraag duurt normaal gesproken ongeveer 5 dagen.

 

Stap 3

Vul uw persoonlijke gegevens in. Om een goede vergelijking te kunnen maken hoe uw verbruik zich verhoudt tot dat van anderen hebben we gegevens over uw situatie nodig, zoals het type woning, bouwjaar, woonoppervlak en dergelijke. U kunt ook uw verbruikstarief voor gas en electriciteteit opgeven. Op die manier zijn de vergelijkingen in € ook echt gebaseerd op uw eigen gegevens.

 

Stap 4

Tijd voor actie! Kijk regelmatig op de portal en ontdek waar voor u de kansen liggen. Vaak zijn met kleine aanpassingen grote besparingen te realiseren. U krijgt regelmatig tips die specifiek op uw type verbruik zijn toegespitst.