Gratis onafhankelijk inzicht in energieverbruik voor
particulieren met een slimme meter

De schoonste en goedkoopste energie is de energie die we niet verbruiken. Om goed in beeld te krijgen waar de besparingskansen liggen is helder inzicht in energie heel belangrijk. Wij maken het voor u heel gemakkelijk, de enige vereiste is een slimme meter!

Gratis perfect inzicht in uw verbruik!

Laatste nieuws
Lancering 'Inzicht in verbruik'

EcoReflect en de gemeente Rijssen bieden u als consument de mogelijkheid om inzicht te krijgen in uw energieverbruik als u een slimme meter hebt. Hiervoor zijn we een samenwerking aangegegaan met EnergyAlert en Oblivion b.v. U kunt u gratis inschrijven!

Slim besparen!

Besparen? Pak uw sluimerverbruik aan!

Veel van de besparingstips zijn “open deuren”. Als u minder TV kijkt dan verbruikt u minder. Besparen hoeft niet ten koste te gaan van uw comfort. Zo kunt u het 'sluimerverbruik' aanpakken als u weet waar het zit. Waarom verbruikt u ’s nachts zoveel? Waarom gaat de verwarming in de zomer nog steeds even aan ’s morgens? Wat is het effect van de klokthermostaat als u vergeet die aan te passen na de wisseling van zomer naar wintertijd? En is die oude koelkast in de schuur met blikjes bier nu echt zo duur?

Besparen moet leuk worden. Het is een sport om met behoud van comfort te zoeken naar mogelijkheden. Het begint bij de basis: inzicht. Zien wat er gebeurt, voor elektriciteit op kwartier basis en voor gas per uur. In de regel willen inwoners van de gemeente Rijssen antwoord op drie vragen:

 

  • Hoeveel verbruik ik?
  • Is dat normaal ten opzichte van anderen?
  • Hoe kan ik morgen minder verbruiken?

 

EcoReflect en de gemeente Rijssen helpen u bij het beantwoorden van deze vragen!

 

Sluimerverbruik

In deze applicatie kunt u uw sluimerverbruik zien. Het sluimerverbruik is het opgetelde verbruik van alle apparaten die gedurende de dag aan staan. Hierbij kunt u denken aan adapters, wifi-stations, televisies die op stand-by staan en koelkasten en diepvriezers. Omdat deze apparaten de hele dag aan staan zijn ze in veel huishoudens verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van het totale verbruik.


Hoe wordt het sluimerverbruik berekend?

Het sluimerverbruik dat wij rechts van uw grafiek laten zien, en binnenkort ook in de grafiek zelf, wordt dagelijks berekend. Dit doen we voor een bepaalde dag door het laagste uurverbruik te bepalen tussen 2.00 en 5.00 uur 's nachts. Het idee daarbij is dat dan alleen de apparaten aan staan die het sluimerverbruik veroorzaken, zoals koelkasten, adapters etcetera. We nemen een uurverbruik en niet een kwartierverbruik omdat dan apparaten die af-en-toe aan staan, zoals koelkasten, ook meegenomen worden.

Het minimum wordt 's nachts bepaald, en niet overdag. Dat zou namelijk een te laag sluimerverbruik opleveren voor mensen met zonnepanelen. Zo komen we tot het aantal Watt sluimerverbruik dat naast de daggrafiek getoond wordt. Ook wordt het totaal getoond in kWh door dit getal met 24 uur te vermenigvuldigen. Bij de maand- en jaargrafieken wordt dit opgeteld weergegeven voor alle dagen die binnen de betreffende periode vallen.


Hoe verhoudt mijn sluimerverbruik zich tot andere huishoudens?
Onderstaande grafiek laat zien hoe alle gebruikers van deze applicatie verdeeld zijn over categorieën van weinig naar veel sluimerverbruik, in stappen van 60 Watt.

 

Het terugdringen van uw sluimerverbruik levert geld op!